انجمنهای علمی دانشجویی
انجمنهای علمی دانشجویی یکی از تشکلهای خودجوش دانشجویی در حوزههای علمی و فرهنگی دانشگاه میباشند که در دهه گذشته فعالیت خود را آغاز کرده و در مسیر تولید علم از نظر کمی و کیفی رشد قابل توجهی داشتهاند. انجمنها، مجموعههای سیالی هستند که بر اساس توافق و شرکت داوطلبانه گروهی از دانشجویانِ فعال در امور آموزشی، در یک رشته علمی شکل میپذیرند. این تشکل با هدف فراهم آوردن زمینههای مناسب برای ظهور استعدادها، خلاقیتها و شکوفایی علمی دانشجویان؛ نهادینه ساختن فعالیتهای فوقبرنامه علمی و مطالعاتی؛ شناسایی دانشجویان مبتکر و پژوهشگر به منظور حمایت و نیز بهرهگیری از آنان برای ارتقای فعالیتهای علمی پژوهشی دانشگاه؛ پرورش توانایی انجام فعالیتهای گروهی در دانشجویان و کسب تجربههای اجرایی و مهارتهای کارآفرینی توسط آنها؛ در ساختار فرهنگی دانشگاهها تعریف شده است.
دانشگاه تهران در بهمن سال ۱۳۱۳ با اندیشه ایجاد مرکزی برای آموزش عالی در ایران تاسیس شد این دانشگاه در میان موسسات و سازمانهای وابسته به آموزشعالی کشور از هر حیث و از هر نظر از جایگاهی رفیع بهرهمند است.
در واقع اگر متغیرهایی چون سابقه و قدمت، تدریس استادان بنام و بلند مرتبه، تحصیل دانشجویان ممتاز، کثرت دانشجویان، استادان و کارکنان، ارزش مدارکتحصیلی در کشور و خارج از آن، پیوند و تعامل با دستگاههای اجرایی و موسسات و شرکتهای صنعتی، اداری، اجرایی و…، داشتن کتابخانهها و آزمایشگاهها غنی و مجهز، تعدد رشتهها و دانشکدهها و موسسات پیوسته و وابسته، واقع شدن در پایتخت و در مرکز شهر و… را از معیارهای تعیین اعتبار و اهمیت یک دانشگاه برشماریم، بیگمان دانشگاه تهران را باید معتبرترین و مهمترین دانشگاههای کشور دانست. بیجهت نیست که از این دانشگاه با تعبیر دانشگاه مادر و نماد آموزشعالی یاد شده است. هم اکنون این دانشگاه با دارا بودن ۱۸۰ انجمن علمی دانشجویی رتبه نخست در میان دانشگاه های کشور را دارد.
دانشکده فنی دانشگاه تهران با حدود هشتاد سال قدمت، مهد مهندسی کشور و مادر دانشگاههای صنعتی ایران محسوب میشود.این دانشکده از آغاز تاکنون با پذیرش استعدادهای برتر افتخار دارد جمع کثیری از دانشمندان و متخصصان کشور را که بسیاری از آنان نقش بسزایی در راهاندازی و تداوم حرکت چرخهای صنعت کشور و پذیرش مسئولیتهای سنگین در اداره مملکت دارند، تربیت کرده است.بسیاری از این دانشآموختگان نیز قدم فراتر از این گذاشته و پرچم علم و دانش را در عرصههای پیشرفته علم و تحقیق، در سطح جهانی و بینالمللی برافراشتهاند. سهم دانشکده فنی از ۱۸۰ انجمن علمی ۱۶ انجمن می باشد.
انجمن علمی مهندسی شیمی و پلیمر دانشگاه تهران
انجمن علمی مهندسی شیمی و پلیمر فعالیت های مختلفی در زمینه های علمی پژوهشی صنعتی آموزشی و… دارد.این انجمن متشکل از هفت تن از دانشجویان دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه تهران که به انتخاب دانشجویان دانشکده و همین طور دوتن از دانشجویان ورودی جدید به انتخاب دانشجویان همان ورودی می باشد علاوه بر این اعضا ده ها تن از دانشجویان دانشکده نیز در فعالیت های انجمن شرکت دارند.
انجمن علمی دانشجویی امکانی است برای تمرین داوطلبانه فعالیتهای علمی در قالب کارِ گروهی؛ دانشجویان با اهداف علمی و تخصصی گرد هم میآیند و با فعالیت در انجمنهای علمی ضمن ترویج و تعمیق فضای علمی در دانشگاهها، زمینه رشد خود را نیز فراهم میآورند. انجمن علمی ضمن آن که امکانی است برای تعمیق و ترویج علم در فضای دانشگاه، فرصتی برای پیادهسازی آموختهها و مشاهده نتایج آن در عمل نیز هست. بنابراین دور از انتظار نخواهد بود که دانشجوی فعال در انجمنهای علمی را فردی بدانیم که بمراتب نسبت به همکلاسیهای خود توانمندتر و باتجربهتر است؛ توانمندیهایی از جمله:
– مهارت کارِ گروهی
– مهارت تبدیل ایده به عمل
– مهارت ارتباط
– مهارت مدیریت و اجرا
– مهارت تامین هزینههای مالی
– مهارت هماندیشی، آزاداندیشی و تفکر انتقادی
از جمله فعالیت های این انجمن علمی می توان به فعالیت در زمینه های پژوهشی و تولید علم، توانمند سازی دانشجویان جهت ورود به حرفه، ترویج تفکر کارآفرینی در بین دانشجویان، افزایش انگیزه بین دانشجویان جهت شرکت در فعالیت های فوق برنامه درون دانشگاهی و نشر فصلنامه علمی فرهنگی اشاره نمود لازم به ذکر است که این فعالیت بدون همکاری دانشجویان دانشکده میسر نبود.
انجمن علمی مهندسی شیمی و پلیمر دانشگاه تهران در سال های اخیر موفق به کسب چندین مقام در جشنواره های درون دانشگاهی گردیده است که حائز اهمیت ونشانگر موفقیت این انجمن در زمینه ی فعالیت های مذکور از لحاظ کیفی و کمی می باشد.